Normal_geld__biljet__bankbiljet

Er komt extra geld beschikbaar om scholen, buurthuizen, sportcomplexen, theaters, gemeentehuizen en andere openbare gebouwen te verduurzamen. Verzekeraar NN Group heeft hiervoor samen met BNG Bank 300 miljoen euro beschikbaar gesteld via het initiatief Bewust Investeren. Dit meldt Nationale Nederlanden.

Een op te richten stichting in de gemeente koopt en verduurzaamt een gebouw dat verbeterd moet worden. Na 30 jaar heeft de stichting de financiering afgelost en krijgt de gemeente het gebouw in eigendom terug. Door deze unieke propositie kunnen gemeenten, tegen lage en voorspelbare kosten, gebruik maken van sterk verduurzaamd vastgoed.

Met de samenwerkingsovereenkomst wordt de verduurzaming versneld aangepakt door projecten te realiseren en financieren. Het initiatief speelt in op actuele maatschappelijk thema’s, waaronder het verbeteren en verduurzamen van schoolgebouwen in Nederland. De aanpak van Bewust Investeren is al haalbaar voor een individuele basisschool, sportcomplex of multifunctionele accommodatie (MFA).

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids