Normal_klaslokaal345

Schoolbesturen in het primair en voortgezet onderwijs kunnen subsidie aanvragen voor verduurzaming van scholen. Met de subsidie kunnen de schoolbesturen extern advies inhuren over verduurzaming en verfrissing van scholen. Er is ruimte om ongeveer 150 subsidieaanvragen te honoreren. Dat meldt Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

De subsidie is voor de inhuur van een expert voor advies om energiebesparende maatregelen te treffen, om duurzame energiebronnen te benutten of voor het treffen van maatregelen die het binnenklimaat van scholen verbeteren. De subsidie bedraagt 50 procent van de advieskosten tot een maximum van 3.500 euro.

Het subsidiekader is onderdeel van de Green Deal Scholen. Het draagt bij aan het doel voor duurzame groei. In het Nationaal Energie-Akkoord is afgesproken de expertise van schoolbesturen te vergroten op het gebied van verduurzaming en verfrissing van scholen. Zo worden besturen gestimuleerd om daar daadwerkelijk werk van te maken.

Schoolbesturen primair en voortgezet onderwijs kunnen vanaf 3 oktober een aanvraag indienen via het e-Loket met eHerkenning niveau 1. Het aanvragen en ontvangen van een eHerkenningsmiddel duurt 1 tot 7 werkdagen. Zonder deze eHerkenning kan er geen digitale aanvraag ingediend worden via het eLoket.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids