Normal_tablet_werken_touchscreen

In het basisonderwijs richt men zich de komende tijd op het schoolplan 2015-2019. In het Voortgezet Onderwijs leeft de vraag hoe het leermiddelenbeleid moet worden uitgevoerd wanneer men meer en meer online kan gaan werken. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap roept op om meer na te gaan denken over de beroepen in 2032. De impact van technologie op onderwijs was nog nooit zo groot. 

Op veel scholen doet digitaal lesmateriaal de intrede. Uit onderzoek blijkt dat de scholen en masse verwachten dat tablets en andere apparaten op korte termijn het schoolboek zullen vervangen. Deze veranderingen in het klaslokaal vragen om nieuw, innovatief lesmateriaal. Schoolboeken worden (deels) vervangen door toepassingen die gepersonaliseerde leertrajecten mogelijk maken. Maar wat is er allemaal mogelijk? En wat kunnen we in de nabije toekomst verwachten? Investeren wij nu in het goede voor de komende jaren?

Op 9 tot en met 13 maart vinden de regiobijeenkomsten Innovatief Lesmateriaal plaats. Deze bijeenkomsten hebben een hybride vorm van een seminar en een beurs, waarbij vertegenwoordigers van scholen alles te weten komen over het aanbod van digitaal lesmateriaal van nu, en wat we binnenkort kunnen verwachten. Ook de belangrijkste randvoorwaardelijke diensten en producten komen aan bod. De bijeenkomsten zijn als volgt ingedeeld. Maandag 9 maart Rotterdam, dinsdag 10 maart Hilversum, woensdag 11 maart Eindhoven, donderdag 12 maart Zwolle en vrijdag 13 maart Groningen.

Voor de bezoekers hebben de bijeenkomsten een aantal voordelen. Zo is er een persoonlijk programma met afspraken met interessante partijen, zijn in één dag zijn alle aanbieders te vergelijken en zijn de bijeenkomsten door het hele land. Meer informatie is hier te vinden.

De bijeenkomsten worden georganiseerd door Like to Share, een initiatief van Dieter Möckelmann van Dieter.nl en Hans Hoornstra van FORMEDIA. Like to Share ontwikkelt activiteiten voor het onderwijs rondom het thema ‘de impact van technologie op onderwijs’. Onder dezelfde naam wordt ook een digitaal onderwijsmagazine uitgegeven. De Nationale Onderwijsgids is mediapartner van Like to Share.