Normal_priscilla-du-preez-xkkcui44im0-unsplash

Vereniging Hogescholen, VNO-NCW en MKB-Nederland hebben een convenant ondertekend waarin ze samen de verantwoordelijkheid nemen voor vraagstukken over het opleiden, aantrekken en behouden van hoogopgeleide professionals voor de arbeidsmarkt. Want hoe kunnen bedrijven genoeg hoogopgeleide professionals in huis halen die vorm kunnen geven aan energie-, woon-, zorg- en digitaliseringstransities? Dit meldt Vereniging Hogescholen.

In het convenant staan niet alleen afspraken over hogeschoolstudenten, maar ook over mensen die al een carrière hebben maar zich willen doorontwikkelen of een heel andere kant op willen. Om de arbeidstekorten op te lossen is om- en bijscholing steeds belangrijker.

Handen ineen slaan 

“Onze inzet bij deze samenwerking met het bedrijfsleven is te waarborgen dat onze hbo-studenten met wat ze geleerd hebben, zo goed en zo lang mogelijk een bijdrage kunnen leveren op de arbeidsmarkt. In een tijd waarin beroepen zo snel veranderen is het essentieel om ook op landelijk niveau hierop de handen ineen te slaan”, zegt Maurice Limmen van Vereniging Hogescholen over het convenant.

Door: Nationale Onderwijsgids / Johanne Levinsky