Normal_meintje_bleeker_collectie__002_

Tussen bekende werken van de oude Nederlandse Meester Rembrandt presenteren (oud) studenten van mbo-vakschool HMC hun werk in Milaan tijdens de Salone del Mobile 2019. Als enige Nederlandse (vak)school voor de woon- en meubelbranche staat het HMC tussen ontwerpers, ambachtelijk producerende bedrijven en ontwerpbureaus in het Palazzo Francesco Turati, onder de titel Masterly – The Dutch in Milano. Het paviljoen brengt het Nederlandse themajaar 2019, Rembrandt and the Dutch Golden Age, onder de aandacht. Dit meldt HMC.

Taco Dibbits, directeur van het Rijksmuseum, sprak eerder zijn bewondering uit over het ambacht dat de studenten van het HMC leren. “Dit is iets om te koesteren en trots op te zijn. De combinatie met de nieuwe technieken maakt dat vakmanschap niet iets van vroeger is maar van nu en de toekomst”, aldus Taco Dibbits. Precies dát laat het HMC zien tijdens Masterly – The Dutch in Milano. Met als achtergrond het werk van de grote meester Rembrandt presenteren nog maar net afgestudeerden en huidige studenten hun meesterstukken.
 

 Internationale banden aanhalen en versterken

Voorzitter College van Bestuur Frans Veringa vertelt: “Binnen het HMC wordt internationalisering een steeds belangrijker thema. Wij willen graag de internationale banden tussen bedrijven, organisaties en het HMC aanhalen én versterken om zo kennis uit te wisselen en samenwerkingen aan te gaan. Salone del Mobile is uiterst geschikt om deze internationale banden te bekrachtigen. Daarbij geven we studenten, die startende ondernemer zijn, de kans om zich te presenteren aan de branche.”
 

HMC mbo vakschool voor hout, meubel en interieur

Het HMC, ook wel bekend als Hout- en Meubileringscollege, is sinds 1929 de enige mbo vakschool waar alle opleidingen met hout, meubel of interieur te maken hebben. Het HMC heeft onderwijslocaties in Amsterdam en Rotterdam. Door middel van professionele docenten en intensieve contacten met het bedrijfsleven worden de leerlingen opgeleid voor een beroep in de praktijk. Naast het regulier onderwijs, verzorgt het HMC ook na-, her-, en bijscholing voor mensen die al in de branches  werkzaam zijn en diverse praktijkcursussen en deeltijdopleidingen.
 
Door: Nationale Onderwijsgids