Hugo de Jonge (wethouder van Onderwijs Rotterdam), Jasper Kaarsemaker (docent), Denny Terlouw (locatiedirecteur HMC Rotterdam), docenten Jaap Buitelaar, Dennis van Damme en een HMC-leerling voor het glazen HMC-huis met de waardecheque.
Vanuit haar eigen glazen HMC-huis hebben leerlingen, docenten en medewerkers van HMC mbo vakschool voor hout, meubel en interieur locatie Rotterdam 3 dagen lang acties gehouden voor 3FM Serious Request. Hiermee hebben ze de opbrengst van € 10.000 van vorig jaar overtroffen! In totaal is er € 11.706,57 bijeengebracht dat zal worden overgemaakt naar 3FM Serious Request in Haarlem.
 
Van dinsdag 16 t/m donderdag 18 december hebben een drietal docenten vanuit het glazen HMC-huis acties gepromoot voor Serious Request. Bijna alle klassen met hun begeleidende docenten hebben al deze dagen acties uitgevoerd om geld op te halen voor dit mooie doel dat dit jaar door 3FM wordt ingezet wordt om meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden op te kunnen vangen, zodat ze een leven kunnen opbouwen. De acties varieerden van een drukbezochte kerstmarkt, het opknappen van meubels, de verkoop van houten kerstbomen en oliebollen tot aan de aanvraag van videoclips en het spelen van oud-hollandse spelletjes. De drie docenten zijn tijdens de jaarlijkse HMC-kerstbrunch bevrijd uit het glazen huis, waarbij door Hugo de Jonge, Wethouder van Onderwijs Rotterdam de cheque ter waarde van € 11.706,57 onthuld werd. 
 
HMC mbo vakschool voor hout, meubel en interieur
Het HMC, ook wel bekend als Hout- en Meubileringscollege, is sinds 1929 de enige mbo vakschool waar alle opleidingen met hout, meubel of interieur te maken hebben, met onderwijslocaties in Amsterdam en Rotterdam. Door middel van professionele docenten en intensieve contacten met het bedrijfsleven worden de leerlingen opgeleid voor een beroep in de praktijk. Naast het regulier onderwijs, verzorgt het HMC ook na-, her-, en bijscholing voor mensen die al in de branches werkzaam zijn en diverse praktijkcursussen en deeltijdopleidingen.