Normal_koorts__ziek__griep__verkouden

Tientallen studenten van de mbo-vakschool HMC zijn ziek geworden tijdens een bezoek aan de interieurbeurs Salone del Mobile 2019 in Milaan. Zestien van hen moesten in het ziekenhuis behandeld worden. Het is niet duidelijk wat de oorzaak is van de gezondheidsklachten. Dit meldt NU.nl.

De studenten van het Hout- en Meubileringscollege in Amsterdam waren begin deze week naar Milaan vertrokken om hun werk te presenteren tijdens de Salone del Mobile 2019, als enige Nederlandse (vak)school voor de woon- en meubelbranche. 24 uur later werden zo’n 30 studenten en vier begeleiders ziek. Zij werden misselijk, kregen buikpijn en hadden koorts. Zestien van hen zijn hiervoor kortdurend in een Milaans ziekenhuis behandeld, drie van hen moesten langer blijven. Inmiddels zijn alle mbo’ers weer terug in het hotel.
 
Geruchten dat de Nederlanders tijdens een lunch voedselvergiftiging hadden opgelopen vlak voordat ze in de bus naar Italië stapten, zouden niet kloppen. Mogelijk had een student een virus vanuit Nederland meegenomen en overgedragen aan de rest van de groep.
 
Door: Nationale Onderwijsgids