Normal_nk_meubelstofferen

Het HMC organiseert in samenwerking met het bedrijfsleven weer de Nationaal Kampioenschappen woning- en meubelstofferen. Beide NK’s worden gehouden tijdens de Interieur Collectie Dagen in Evenementenhal Gorinchem op 16, 17 en 18 september 2018. Dit meldt HMC.

Een recordaantal van 29 professionals op het gebied van woning- en meubelstofferen werden uitgenodigd om deel te nemen aan dit NK. Tijdens het kampioenschap worden verschillende opdrachten verstrekt waarbij diverse vloerbedekkingssoorten, stoffeermaterialen en bekledingstoffen door iedere deelnemer toegepast moeten worden.

De prijzen

Er zijn voor ieder NK drie trofeeën in de vorm van bekers te winnen. Verder zijn er nog andere prijzen zoals een gevulde gereedschapstas van Leister lasföhn te winnen. Iedere deelnemer ontvangt een certificaat. De onafhankelijke vakjury bestaat onder andere uit vakmensen van Forbo Flooring, praktijkopleiders van het HMC en John Keppel van Woontotaal-Academy. De prijsuitreikingen zijn op dinsdag 18 september. De winnaar van het NK Woningstofferen van vorig jaar, Ivo Vermeulen, mocht op 11 april lunchen met het koningspaar samen met de 26 ‘uitblinkers’ uit 2017.

Prachtig beroepen

Met deze NK’s wil het HMC laten zien hoe mooi de beroepen woning- en meubelstofferen zijn en dat je hier als stoffeerder trots op kan zijn. Ook hoopt het HMC hiermee jongeren te stimuleren om dit als beroep te kiezen, aangezien er vele vacatures zijn. Het HMC is daarbij nog een van de weinige scholen die deze opleidingen verzorgen en daarom organiseert het HMC deze NK’s.

HMC mbo vakschool voor hout, meubel en interieur

Het HMC is sinds 1929 de enige mbo vakschool waar alle opleidingen met hout, meubel of interieur te maken hebben, in Amsterdam en Rotterdam. Naast het regulier onderwijs, verzorgt het HMC ook na-, her- en bijscholing voor mensen die al in de branches werkzaam zijn en diverse praktijkcursussen en vakopleidingen. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids