Normal_samenwerken_hand_schudden

Stoffeerbedrijven in Zuid-Drenthe en de kop van Overijssel hebben erg veel behoefte aan jonge stoffeerders. Het probleem is echter dat studenten nauwelijks voor het vak van stoffeerder kiezen. Dat meldt RTV Drenthe. 

Stoffeerbedrijven in Drenthe gaan samen met het Werkplein van de gemeente Hoogeveen samenwerken om het vak stoffeerder beter op de kaart te zetten. "Het begint bij vmbo-scholen en mbo-opleidingen. Niet alleen bij leerlingen maar ook bij docenten is het vak onbekend", concludeert Josee Bakker van Werkplein. "De bedrijven gaan de boer op naar scholen in de omgeving om het vak te promoten maar leraren en leerlingen kunnen ook een kijkje in de keuken gaan nemen bij de bedrijven."

De bedoeling is dat de leerlingen niet bij slechts één bedrijf het vak leren, maar om de paar maanden wisselen van bedrijf. In de kern is het vak overal hetzelfde, maar er zijn grote verschillen tussen handmatig en industrieel stofferen. Door bij meerdere bedrijven stage te lopen, krijgen de studenten de verschillende vaardigheden onder de knie.

De bedoeling is dat in het najaar de eerste resultaten zichtbaar zijn. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids