Normal_pesten_cyberpesten_social_media_computer_laptop_meisje_kind_verdriet_bang

Het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) organiseert op 29 mei een uitwisseling over hulp aan mbo-studenten met psychische problemen. De middag is bedoeld voor professionals in het mbo en de (jeugd-)ggz die werken met mbo-studenten die extra zorg en hulp nodig hebben. Dit meldt het NJi.

Adviseur bij het Nederlands Jeugdinstituut Vincent Fafieanie is dagvoorzitter. Tijdens de middag worden drie onderwerpen nader belicht. 
 
De training Mental Health First Aid (MHFA)is gericht op het herkennen van veelvoorkomende psychische problemen, het verminderen van een negatieve houding ten opzichte van psychische problematiek, en het aanleren van gespreksvaardigheden over psychische problemen. Ervaringen op het Summa College met de training staan centraal. 
 
Op het Graafschap College zijn door psychiatrisch verpleegkundigen spreekuren gehouden en consulten georganiseerd. Hoe dit bevallen is, wordt op de bijeenkomst besproken. Ook wordt ingegaan op de huidige aanpak rondom de ondersteuning van mbo-studenten met psychische klachten.
 
Multidisciplinaire samenwerking, maar ook samenwerking tussen landen, is belangrijk om meer inzicht te krijgen in een goede aanpak voor jongeren met psychische problemen. De peerlearning 'participatie van jongeren met psychische problemen', een samenwerkingsproject met 9 Europese landen, deelt de belangrijkste inzichten en aanbevelingen hierin.
 
De uitwisseling over hulp aan mbo-studenten met psychische problemen vindt plaats op 28 mei 2018 van 14.00 uur tot en met 17.00 uur in The Colour Kitchen Zuilen in Utrecht. Aanmelden kan via deze link.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids