DUO licht aankomende studenten en mbo'ers die 18 worden voor via webinars

Aankomende studenten moeten veel regelen voor ze aan een vervolgstudie beginnen. De voorlichters van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) leggen in twee gratis webinars, één voor het hoger onderwijs en één voor het mbo, uit waar ze om moeten denken. Naast de uitleg is er ruimte voor het stellen van vragen. Dit meldt DUO.

Hoger onderwijs

Het webinar voor aankomende studenten (en hun ouders) aan het hbo en de universiteit is vandaag, 29 april om 19.30 uur. Aanmelden kan via duo.nl/webinar.
 

Mbo

Mbo-studenten krijgen recht op studiefinanciering als ze 18 jaar worden. De voorlichting aan hen en hun ouders is op 27 mei om 19.30 uur. Aanmelden kan via duo.nl/webinar.
 

Terugkijken

De webinar voor het hoger onderwijs is een vervolg op het webinar ‘Studiefinanciering hoger onderwijs: hoe werkt het?’. Deze is nog steeds terug te kijken. Ook deze beide webinars kan men later terugkijken via duo.nl.
 
DUO voert voor het ministerie van OCW onder andere wetten en regelingen uit op het gebied van bekostigen van onderwijsinstellingen, verstrekken en innen van studiefinanciering en tegemoetkoming schoolkosten en het verzorgen van het proces diploma-erkenning en -legalisatie.
 
Door: Nationale Onderwijsgids