Normal_md-johangoossens_422__c_merlijn_doomernik__002_

Op 17 april verzorgt cabaretier Johan Goossens de afsluiting van de Beurs Beter Begeleiden. Hij stond zeven jaar lang als leraar Nederlands voor de klas op een roc. Veel van zijn ervaringen in de onderwijspraktijk verwerkte hij in zijn theaterprogramma’s. Hij geeft op 17 april de bezoekers een inkijkje in zijn ervaringen: "Het was een spannende en chaotische tijd. Van de moeilijkste gevallen heb ik het meest geleerd."

"Bij de start van mijn carrière als cabaretier moest er natuurlijk ook geld verdiend worden. Lesgeven leek me leuk en dus reageerde ik op een vacature bij het roc. Ik had Nederlands gestudeerd en hoewel ik geen lesbevoegdheid had, kon ik meteen aan de slag. Het was een vuurdoop, met dertien klassen, en veel niveau 2. Een ontzettend leuke tijd, met soms de meest ongelofelijke situaties, zoals een leerling met een wapen in de klas. Alle dingen waarvan je hoopt dat ze zich niet voordoen, heb ik meegemaakt. Lastig en heel levendig. En een dankbare inspiratiebron voor mijn theaterprogramma’s."

Zorg dat je het niet mist, kom naar de Beurs Beter Begeleiden op 17 april 2018. Volledig programma en aanmelden via www.beterbegeleiden.nl.