Dit is het LBBO Onderwijsboek van het Jaar 2020

De Landelijke Beroepsgroep Begeleiders in het Onderwijs (LBBO) heeft ook dit jaar de Verkiezing van het Onderwijsboek van het Jaar georganiseerd. LBBO-begeleiders konden tot 28 maart hun stem uitbrengen, en nu is bekend gemaakt wel boek heeft gewonnen. Het beste onderwijsboek van het jaar 2020 is Technisch lezen in een doorlopende lijn van Marita Eskes. Dit meldt de LBBO.

Technisch lezen in een doorlopende lijn verscheen in mei 2020 bij Uitgeverij Pica. De ondertitel van het boek luidt ‘een praktisch handboek voor de basisschool’. In zo’n 300 pagina’s en negen hoofdstukken benadrukt Marita Eskes het belang van lezen en legt ze uit hoe dit op de basisschool het beste vorm gegeven kan worden. Ook gaat ze in op leesmotivatie en de rol van onderwijskundig leiderschap. Het boek is gebaseerd op onderzoek over effectief leesonderwijs en is bedoeld voor alle onderwijsprofessionals in het basisonderwijs.

Op nummer twee is het boek Bordwerk en aantekeningen van Marcel Schmeier geëindigd, en op nummer drie staat Talentgedreven onderwijs geven van Els Pronk en Elke Busschots.

Door: Nationale Onderwijsgids