Normal_kamers

Op kamers gaan is een belangrijke stap in je leven. Je verlaat je ouderlijk huis en gaat ergens anders wonen. Je komt vast nog wel regelmatig thuis, maar het grootste deel van de tijd woon je ergens anders. Maar voor het zover is, moet er nog wel wat geregeld worden: de verhuizing! Hoe doe je dat eigenlijk?

1. Neem niet teveel mee

Misschien wil je het liefst alles meenemen wat je hebt. Maar dat is niet praktisch, zeker niet als je naar een kleine studentenkamer gaat! Houd rekening met de beperkte ruimte. Deel die zo handig mogelijk in. Denk aan apparaten en meubels die je misschien in je kamer moet zetten. Neem vooral niet teveel mee om te beginnen, want je zult merken dat je al heel snel je kamer vol hebt staan.

2. Regel goede dozen

Je kunt dozen van de supermarkt zijn, maar dat is lang niet altijd praktisch. Het is vaak handiger om te kiezen voor goedkope verhuisdozen. Die zijn stevig en hebben bovendien allemaal dezelfde maat. Daardoor kun je altijd handig en efficiënt stapelen. Het is verstandig om van tevoren uit te zoeken hoeveel verhuisdozen je nodig hebt, want zo kun je kosten besparen.

3. Auto, kar of bestelbus?

Als student heb je zelden zoveel spullen bij je dat je een grote verhuiswagen nodig hebt. Maar wat gebruik je dan wel? Met weinig spullen kun je een gewone auto gebruiken, maar vaak is dat dan weer net te klein. Een boedelbak kan dan een goede oplossing zijn. Het is ook vrij goedkoop om een grote bestelbus te huren, daar passen ook meubels in. Zo kun je netjes verhuizen zonder dat je vaak heen en weer hoeft te reizen.

4. Bedenk van tevoren de inrichting

Veel studenten parkeren eerst al hun spullen in hun studentenkamer en bedenken daarna pas hoe ze de inrichting willen hebben. Het is handiger om van tevoren al te kijken naar de inrichting. Moet je in je kamer koken, of is er een keuken? En kies je een gewoon bed, of ga je voor een hoogslaper om ruimt te besparen?

Op kamers gaan lijkt eenvoudig. En vaak is het dat ook wel, maar je moet wel over wat dingen nadenken. Door je verhuizing van tevoren al goed te plannen, wordt het uitvoeren een stuk eenvoudiger. Zo bespaar je geld en energie!