Normal_stratenmaker_bouw_mbo_vakmanschap

Zondag 7 mei zendt RTL 7 het programma Ondernemen Doen We Zo On Tour uit. Daarin zijn onder meer beelden te zien van het Skills Heroes NK Straatmaker. De vakwedstrijd voor jonge talenten in het mbo werd van 19 tot en met 21 mei gehouden op het ROC ter AA in Mierlo. Ook bij de Bouw- Infra en Schilderopleidingen zijn tv-opnames geweest. Na jarenlange crisis is er weer grote vraag naar vakmensen in de bouw. Dit meldt WorldSkills Netherlands.

Het NK Straatmaker in Mierlo maakte deel uit van de landelijke finales van Skills Heroes. Naast de finalewedstrijden in de RAI in Amsterdam werden in het land ook diverse finales gehouden. Op 13 schoollocaties streden in totaal ruim honderd mbo-talenten voor de titel in hun vakgebied. De finales leverden 35 vakkampioenen en vakteams op die Nederland zullen vertegenwoordigen tijdens het WorldSkills-evenement in Abu Dhabi.

De landelijke vakwedstrijden zijn bedoeld om aanstormend vaktalent in het mbo een podium te geven en het beroepsonderwijs naar een hoger plan te tillen. De organisatie wil daarmee, samen met mbo-scholen, het bedrijfsleven en het ministerie van Onderwijs, het belang van het mbo en vakmanschap benadrukken.

In het programma Ondernemen Deen We Zo On Tour zijn jonge vakmensen in opleiding in beeld gebracht. Zo zijn onder meer jonge timmermannen, metselaars, schilders, tegelzetters en straatmakers aan het werk te zien. De uitzending is op zondag 7 mei om 12.00 uur op RTL 7.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids