Mbo'ers leggen ministers en Tweede Kamerleden in de watten op Prinsjesdag

Robbert Dijkgraaf, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Dennis Wiersma, minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs en Micky Adriaanse, minister van Economische Zaken en Klimaat  starten Prinsjesdag 2022 met een bezoek aan talentvolle mbo’ers. Samen met nog 14 andere Tweede Kamerleden van acht verschillende partijen bezoeken zij beautysalon Aveda in Den Haag. Hier laten zij hun make-up doen en hun haar in model brengen. Met deze actie wordt er aandacht gevraagd voor het belang van goed opgeleide mbo’ers in de samenleving. Dat meldt de MBO Raad. 

Mbo’ers die worden opgeleid tot bijvoorbeeld schoonheidsspecialiste of modeontwerper dragen na hun opleiding bij aan het draaiend houden van de maatschappij. Dat geldt voor veel verschillende sectoren, zoals de techniek of de zorg. Prinsjesdag 2022 staat in het teken van de beroepspraktijk. Daarom gaan diverse politici op Prinsjesdag in op de uitnodiging van ‘Dit is mbo’ en brengen zij die ochtend een bezoek aan de salon.

Skills Heroes en Team Netherlands-leden 

De ministers en Kamerleden laten hun haar stylen en hun make-up verzorgen door onder andere nationaal kampioenen Skills Heroes (mbo-vakwedstrijden) en Team Netherlands-leden Huseen Alshikh (kapper) en Floor Reintjes (schoonheidsspecialiste). 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk