Logo_skills_heroes_logo

Ook in schooljaar 2018-2019 worden er weer vakwedstrijden voor het mbo georganiseerd door WorldSkills Netherlands. De Skills Heroes vakwedstrijden zijn voor mbo'ers de uitgelezen kans om hun talenten te laten zien. Vanaf deze week is de inschrijving geopend en kunnen Skills-coördinatoren opleidingen aanmelden. Dit meldt Skills Heroes.

De Skills Heroes-vakwedstrijden voor mbo zijn er voor verschillende niveaus en leerjaren. Op de eigen school worden eerst voorrondes gehouden waarna de winnaars mogen deelnemen aan de kwalificatiewedstrijden. Tijdens deze wedstrijden strijden studenten van verschillende mbo-scholen tegen elkaar. De winnaars van de kwalificatiewedstrijden mogen door naar Skills the Finals, de nationale finale die bepaalt welke student zich Nederlands kampioen mag noemen in zijn of haar vakgebied.

De vakwedstrijden zijn gebaseerd op de kwalificatiedossiers en kunnen opgenomen worden in het onderwijsprogramma. Ook kunnen docenten de wedstrijdopdrachten inzetten als les- en toetsingsmateriaal en als voorbereiding op het examen of de proeve van bekwaamheid.

Meer informatie over Skills Heroes op www.skillsheroes.nl

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids