Mbo'ers strijden in Almelo voor een plek in de finale van Skills Heroes

In het ROC van Twente in Almelo zijn studenten druk bezig met timmeren, schuren en zagen. Veertien entree-studenten van mbo-opleidingen uit heel Nederland maken een gereedschapskist van hout. Daarmee kunnen ze een plek bemachtigen in de finale van Skills Heroes. Dat meldt RTV Oost.

De Skills Heroes zijn vakwedstrijden speciaal voor mbo’ers. Mbo-studenten kunnen binnen vijftig verschillende disciplines laten zien wat ze in huis hebben. Studenten Bouwen, Wonen & Onderhoud laten sinds dinsdag in Almelo zien waar ze goed in zijn.

Eén van deze studenten is Thijn Detert Op Monnink. Normaal kijkt er een docent mee, maar nu lopen er twee cameraploegen, juryleden en de wedstrijdleiding rond over de werkvloer. Thijn is hiervan erg onder de indruk. De student van het ROC van Twente heeft echter wel veel plezier tijdens het bouwen van de gereedschapskist.

Skills Heroes 

Zelfs Marleen van Abbes, directeur van het ROC van Twente, komt even kijken. Alleen de mbo-niveaus 2, 3 of 4 mochten jarenlang meedoen aan de Skills Heroes. “Gelukkig is dat veranderd. Deze studenten Bouwen, Wonen & Onderhoud verdienen het namelijk ook om te laten zien waar hun talenten liggen”, aldus een trotse Van Abbes.

De uitslag

Als de studenten ’s avonds al onderweg zijn naar het thuisfront volgt de uitslag. De studenten van het Deltion College uit Zwolle krijgen goed nieuws te horen. Op 21 en 22 maart mogen zij naar de Brabanthallen in Den Bosch om in de finale te laten zien waarom zij de beste mbo’ers van Nederland zijn.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk