Normal_bouw_huis_steigers

Aanstaande donderdag 4 mei wordt de eerste paal van MBO College Poort geplaatst. De nieuwe school, onderdeel van het ROC van Flevoland, wordt gebouwd op het Winterspelenplein in Almere Poort. Dat meldt ROC Flevoland.

Tijdens dit bijzondere moment wordt de start van de nieuwbouw van dit nieuwe mbo-college gevierd in het stadsdeel Poort. Wethouder René Peeters (jeugd, maatschappelijke ontwikkeling, onderwijs en sport) is aanwezig en slaat samen met de studenten de ceremoniële feestelijke paal. De studenten zijn die middag vip-gasten. Naast hen en de wethouder zijn ook de directieleden van het mbo-college en de Raad van Bestuursleden aanwezig. Het programma gaat om 16.00 uur van start met een welkomstwoord, gevolgd door het slaan van de eerste paal. Het programma eindigt met een afsluitende borrel.

De locatie van het nieuwe MBO College Poort is direct naast het bus- en treinstation. De studenten zijn nu nog gehuisvest in een tijdelijk onderkomen in Almere Poort, circa 200 meter vanaf de bouwlocatie. Het nieuwe schoolgebouw zal vanaf augustus 2018 in gebruik worden genomen.

Het ROC van Flevoland zoekt met deze nieuwe locatie actief de samenwerking met het stadsdeel en de buurt op. Zo krijgen de studenten les in het zwembad van Optisport. De gymzaal van de naastgelegen Topsporthal wordt gebruikt voor diverse zaalsporten. Ook buurtbewoners zijn welkom op MBO College Poort. Zij kunnen gebruikmaken van het auditorium en de kantine. Ook worden er flexibele werkruimtes ingericht die toegang bieden aan zowel studenten als externen.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids