Normal_tralies_gevangenis

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een nieuw spel ontwikkeld voor jongeren. Met de serious game De Moordzaak wil het OM jongeren leren hoe een officier van justitie te werk gaat. Dit meldt EditieNL.

In de serious game De Moordzaak is de speler de officier van justitie en geeft hij leiding aan het onderzoek door de politie. De game is gebaseerd op een echte zaak en laat in grote lijnen zien wat er komt kijken bij een moordonderzoek. Via een aantal vragen in het spel wordt de speler door de verschillende fasen van het onderzoek geloodst. 
 
Het Openbaar Ministerie richt zich met het spel vooral op jongeren en wil hen meer inzicht   geven in de wereld van een officier van justitie. "Het spel geeft een goede kijk in het werk van een officier van justitie. We zien het graag als lesmateriaal op scholen," geeft een woordvoerder van het OM aan. Ook wil het OM meer begrip voor het werk kweken bij jongeren. "Ze hebben vaak geen idee wat het verschil is tussen rechtbank, OM en soms zelfs een advocaat."
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids