Ex-studente tandheelkunde wil klacht indienen vanwege fraude door het OM

De oud-studente tandheelkunde die vastzit vanwege het stalken van medewerkers van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en het UMCG zegt dat dit onterecht is. De 28-jarige vrouw gaf bij de rechter aan dat ze een heel ander verhaal heeft. Dat meldt RTV Noord.

In de gebouwen van de RUG en het UMCG verscheen de vrouw van maart tot eind juli 2023 een aantal keren, terwijl dit eigenlijk verboden was. Ze hing binnen pamfletten op waarop ze verschillende medewerkers beschuldigde van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Daarvoor moest ze voorkomen bij de politierechter.

Bedreigen van docenten en medewerkers 

Het bedreigen van docenten en medewerkers stopte niet, en daarom werd de vrouw op 23 november jl. opgepakt.

Zitting politierechter 

De oud-studente verscheen wel bij de zeer korte zitting bij de politierechter, al dacht zij dat de zaak inhoudelijk zou worden behandeld. Een psycholoog en een psychiater hebben de vrouw inmiddels ook onderzocht.

Zij gaf bij de rechter aan dat het Openbaar Ministerie fraude heeft gepleegd. Ook heeft zij aanwijzingen dat ze onterecht is opgepakt en daarover wilde ze een klacht indienen. De politierechter raadde haar sterk aan om dit eerst te overleggen met haar advocaat.

Niet meer veilig 

Studenten en medewerkers binnen het UMCG lieten via een schriftelijke verklaring eerder al weten dat ze zich niet meer veilig voelden vanwege het stalkende gedrag van de oud-studente.

Niet geschikt voor tandheelkunde 

De opleiding stuurde de vrouw jaren geleden al weg omdat ze niet geschikt zou zijn. Daar is de vrouw nooit blij mee geweest en dat laat ze zowel telefonisch als online merken. De universiteit en het ziekenhuis ontvangen nog steeds beledigende brieven van de vrouw, zelfs nu ze in de gevangenis zit.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk