Normal_kapper_uiterlijke_verzorging_mbo

Het ROC van Amsterdam (ROCvA) is door het Nationale Business Succes Award Instituut (NSBA) uitgeroepen tot beste opleidingsinstituut 2016 in de categorie Uiterlijke-verzorgingsopleidingen. De onderwijsinstelling heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende organisatie met een zeer sterke positionering, uitstekende reputatie en een hoge studenttevredenheid. Dit meldt NSBA.

“Nationaal en internationaal speelt het ROCvA hier in de hoofdklasse”, aldus de commissie. Studenten Schoonheidsverzorging lopen veel internationale stages in hotels, wellness-centra en op cruiseschepen. De kappersopleiding doet mee aan het Europese initiatief Green Salon, waarin wordt samengewerkt met opleidingen en productleveranciers. Doel is de kappersbehandelingen duurzaam te maken qua belasting voor mens en milieu. Daarnaast wordt de opleiding breder en professioneler. Het niveau gaat omhoog, zowel theoretisch als praktisch. Er komt steeds meer aandacht voor mens, product en effect. En voor ondernemerschap.

De jury is van mening dat ROC van Amsterdam op deze gronden kan worden uitgeroepen tot winnaar in de Uiterlijke-verzorgingsopleidingenbranche en tevens in aanmerking dient te komen voor de Nationale Business Succes Award 2016. “Gedrevenheid, passie, innovatievermogen, durf en visie, plus een sterke focus op de klant maken van deze organisatie een topper.”

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids