ROC van Amsterdam start in september met plantaardige koksopleiding
4 april 2022 om 17:06
< 1 min lezen

ROC van Amsterdam start in september met plantaardige koksopleiding

In september gaat de eerste plantaardige koksopleiding van Nederland aan het ROC van Amsterdam beginnen. Dat meldt de Telegraaf.

De term duurzaamheid wordt steeds vaker genoemd in het nieuws. Henk Staghouwer, de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, zei vorige week dat het voedselbeleid in Nederland op de schop moet. Consumenten moeten dierlijke eiwitten vaker inruilen voor plantaardige. Dat zou niet alleen beter zijn voor de gezondheid, maar ook duurzamer voor de wereld.

Nieuwe manier van koken 

Op de opleiding leren studenten de nieuwe manier van koken, volgens SVH Meesterkok Theo van Rensch. Dus geen oer-Hollandse gehaktballen meer, maar wel een broodje vegetarische shoarma of curry met groente. Hoewel de studenten met name zullen leren hoe ze rendang van kool maken of hoe ze pastinaak van de barbecue moeten bereiden, wordt hen ook geleerd hoe ze vis moeten fileren of een kip moeten uitbenen. Vlees en vis wordt namelijk niet volledig geschrapt uit de opleiding.

Door: Nationale Onderwijsgids 

Relevante artikelen

Alles van mbo
    • MBO

    VISTA en Zuyd Hogeschool gaan intensiever samenwerken

    Gisteren om 14:08
    • MBO

    Wil je je vmbo- en mbo-diploma in zes jaar halen? Dat kan bij deze school

    24 oktober 2025 om 13:24

Aankomende evenementen

29 Oct
Jaarcongres Traumasensitief onderwijs
  • Noord-Holland
08 Nov
Open dag – alle locaties De Rooi Pannen
  • Noord-Brabant
10 Nov
SURF Onderwijsdagen 2025
  • Zuid-Holland