ROC van Amsterdam heeft beste 'Onderwijsteam van het jaar'

Team helpende zorg en welzijn niveau 2 van ROC van Amsterdam pakt al twee jaar als team het mentoraat op. Ook zetten ze zich met zijn allen in op ouderbetrokkenheid. Dat is niet onopgemerkt gebleven, want dinsdag werden ze bekroond met de titel ‘Onderwijsteam van het jaar’. Dat meldt de AOb. 

In de teams mentoraat en ouderbetrokkenheid zitten docenten zorg en welzijn die aan verschillende klassen lesgeven. “Het bijzondere is dat we het mentoraat als team oppakken en er niet meer één aangewezen persoon is. Voor de student is er wel één aanspreekpunt, maar voor ons als docenten is het idee dat je als mentor alles zelf moet regelen weggevallen”, aldus docent omgangskunde Nabila Akachar. 

Ouderbetrokkenheid 

Naast het mentoraat is een ander belangrijk punt de ouderbetrokkenheid. “We proberen ouders er vaak snel bij te betrekken, zeker als het om studenten gaat waar we een plan voor opstellen.” Dat begint al bij de voorlichtingsdag als een student zich inschrijft voor een opleiding. De ouders en de student mogen dan langskomen en het team haalt dan al informatie binnen over eventuele bijzonderheden. 

Prijzen 

Minister Dijkgraaf feliciteerde dinsdagavond het team tijdens het gala in vijf talen.  Naast het onderwijsteam werden er dit jaar ook weer prijzen uitgereikt voor onder andere het beste leerbedrijf, de mbo-ambassadeur en de beste praktijkopleider.  

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk