Normal_roc_van_amsterdam_start_azure_academy_voor_studenten_en_werkenden

Het ROC van Amsterdam heeft de Azure Academy opgericht. Studenten die een it-opleiding volgen en medewerkers die hun it-vaardigheden willen doorontwikkelen, kunnen hier korte onderwijsprogramma’s volgen waarmee leren werken in de cloudomgeving van het platform Azure van Microsoft. Dit meldt het ROC van Amsterdam. 

Onderwijsprogramma’s variëren van het leren van basis it-vaardigheden tot traineeships. De cursussen zijn ontwikkeld in samenwerking met it-opleider IPTH Academy en Microsoft. Studenten binnen de reguliere it-opleidingen niveau 2 tot en met 4 kunnen de programma’s volgen als standaard onderdeel van hun studie op MBO College Zuidoost. Bij- en herscholen van werkenden is ook mogelijk via Azure Academy. Ze kunnen zich hier zelfs laten omscholen tot Azure-expert.

Digitale uitdagingen en kansen

“Met de Azure Academy bereiden we werknemers en studenten optimaal voor op de digitale uitdagingen en kansen van de toekomst in Metropoolregio Amsterdam en daarbuiten. Korte trainingen, waarmee je jezelf bekwaamt voor de lange termijn en je kansen in de it vergroot”, aldus Adriaan Dönszelmann, directievoorzitter van MBO College Zuidoost.

Door: Nationale Onderwijsgids