Normal_rss_entry-44627

(ANP) - Ton Heerts is benoemd tot voorzitter van de MBO Raad. Dat gebeurde donderdag tijdens een extra vergadering van de koepelorganisatie voor het middelbaar onderwijs. Heerts begint op 1 september in zijn nieuwe functie. Hij volgt Jan van Zijl op.

Ton Heerts (49 jaar) is nu nog voorzitter van de vakbond FNV. Hij vertrekt daar op 30 juni. In mei werd hij al voorgedragen voor het voorzitterschap van de MBO Raad. 

Ton Heerts: "We hebben gewoon goed beroepsonderwijs. Dat blijkt onder meer uit het laatste OESO-rapport en uit het laatste Onderwijsverslag van de Inspectie van het Onderwijs. Ook de JOB-monitor die afgelopen maandag verscheen laat een stijgende waardering voor het mbo zien. Met de bestuurders van de scholen ga ik nu graag aan de slag om de waardering verder uit te bouwen. Ik ben er van overtuigd dat je met een goed afgeronde mbo-opleiding een stevige basis legt voor je toekomst. Iedereen verdient het om in het mbo op de best mogelijke manier te worden voorbereid op de arbeidsmarkt, de samenleving en vervolgonderwijs. Dat geldt voor jongeren maar ook voor al diegenen die op latere leeftijd het beste uit zichzelf willen blijven halen. Goed beroepsonderwijs is de ruggengraat van economie en samenleving."

Heerts volgt Jan van Zijl op die op 1 april vertrok bij de koepelorganisatie voor het middelbaar onderwijs. Van Zijl gaat aan de slag als vice-voorzitter van pensioenfonds ABP.