Joyce en haar creaties
Student Joyce Spakman doet mee aan de internationale make-up competitie op The International Make-up Artist Trade Show in Londen (IMATS). Deze internationale make-up competitie geeft jonge make-up artiesten de kans om hun creaties aan de wereld te laten zien. Joyce doet de opleiding Allround Grimeur/ Make-up Artist aan MBO College Zuid ofwel het ROC van Amsterdam.
 
Joyce is de eerste mbo student die het is gelukt om geselecteerd te worden voor de Student Competition Beauty/Fantasy Award Show. Het thema van de wedstrijd is ‘Art Through out the Ages’. Joyce stuurde meerdere foto’s van haar werk in naar een Amerikaanse jury. Daardoor werd ze uitgenodigd voor de competitie op 29 juni. 
 
The International Make-up Artist Trade Show (IMATS)
Een goede opleiding, doorzettingsvermogen en creativiteit zijn de sleutel tot een succesvolle carrière in de make-up industrie. The International Make-up Artist Trade Show geeft sinds 2002 jonge talenten de kans om als make-up artist te groeien in de theater, film en tv- en fashion industrie. Bekende make-up artiesten delen hun kennis en tips met de kandidaten. Zo is Mark Coulier, bekend van films zoals Harry Potter en X-Men, er. Ook Tate Steinsiekdie (DreamWorks en MTV) en Daniel Parker (Star Wars) zijn van de partij. 
 
600.000 hits op YouTube
Joyce zit in een talentvolle klas. Studiegenoot  Rossanne Puck Aafjes maakte een filmpje over haar eindexamenproject, dat binnen een paar uur 600.000 keer werd bekeken op YouTube. Op het filmpje is te zien hoe zij de bekende Nederlands bodybuilder Olivier Richters veranderd in Uruk-hai, een fictief wezen uit Lord of The Rings.
 
Op 19 juni aanstaande behalen Joyce en haar klasgenoten hun diploma. Tijdens dit feestelijke moment zijn alle eindexamencreaties van de studenten te zien.
 
© Nationale Onderwijsgids