Kinderen onbeperkt welkom bij jeugdtheatervoorstellingen

Nu woensdag bekend is geworden dat geen beperkingen meer gelden voor kinderen tot 18 jaar in het theater, zijn ze vanaf volgende week woensdag onbeperkt welkom bij jeugdtheatervoorstellingen. Kinderen worden vanaf dan niet meer meegeteld in de zaalbezetting, laat Michael van Hoorne, eigenaar van Van Hoorne Entertainment, donderdag weten namens 34 kindertheaterproducenten.

Samen met jeugdtheaterproducenten stelde Van Hoorne eerder al een kinderprotocol op voor jeugdtheater. "Er is door ons, maar ook door de brancheverenigingen, hard gewerkt om het protocol erdoor te krijgen. En met succes. Dit hebben we ook te danken aan de inzet van de ambtenaren en de minister van OCW, die zich persoonlijk met de kwestie heeft bemoeid."

Het betekent dat de ouders wel op anderhalve meter afstand moeten zitten, maar dat kinderen op de stoelen daartussen mogen plaatsnemen. Zo kan de zaalbezetting verdubbelen of zelfs iets hoger liggen.

Komend seizoen zijn er 76 kinderproducties te zien in de Nederlandse theaters, geproduceerd door 34 producenten. Ook deze zomer zullen er alweer kindervoorstellingen te zien zijn in de theaters, zoals Sesamstraat, Brandweerman Sam, Peter Pan, Assepoester en Juf Roos.

Door: ANP