Het is vandaag Buitenspeeldag: laten we vieren dat we kunnen spelen!

Vandaag wordt voor de 13e keer de Nationale Buitenspeeldag georganiseerd door Nickelodeon en Jantje Beton. Tijdens deze unieke periode is het volgens de organisaties zeer belangrijk voor kinderen om gezond te blijven en buiten te kunnen blijven spelen. Vorig jaar hielpen meer dan 1.000 lokale initiatieven mee om meer dan 100.000 kinderen volop te laten buitenspelen. Deze 13e editie belooft door de huidige situatie een historische dag te worden. Dit meldt Jantje Beton.

Dit jaar gaan er, volgens de richtlijnen van het RIVM en de overheid, geen grote speelevenementen plaatsvinden. Nickelodeon en Jantje Beton hebben de afgelopen tijd via www.buitenspeeldag.nl echter éxtra veel tips gegeven op welke manier kinderen alsnog veilig buiten kunnen spelen, zoals een racebaan krijten op de stoep, touwtjespringen en balspelletjes). Beide organisaties bieden zo op hun eigen manier een helpende hand bij het creëren van spellen, speelplekken en het organiseren van speelactiviteiten. 
 
Tijdens deze bijzondere editie werken ook de Johan Cruyff Foundation en de Krajicek Foundation mee. Beide organisaties zetten zich al jaren in voor het belang van regelmatig buiten spelen en sporten.
 
De kinderzender Nickelodeon gaat vanmiddag tussen 13.00 en 17.00 uur op zwart. De zender roept kinderen dan op om buiten te gaan spelen.
 
Door: Nationale Onderwijsgids