Week van het Jonge Kind uitgesteld naar juli vanwege corona

De Week van het Jonge Kind zou deze week plaatsvinden, ware het niet dat de coronacrisis roet in het eten gooit. De week is nu verplaatst naar 6 tot en met 10 juli 2020. Tijdens de Week van het Jonge Kind wordt aandacht gevraagd voor de eerste zes jaren van het kind door middel van het organiseren van uiteenlopende activiteiten. Dit meldt Kinderopvangtotaal.

In 2013 werd de eerste Week van het Jonge Kind georganiseerd naar het voorbeeld van the Week of the Young Child in Amerika. De jaarlijkse terugkerende themaweek vraagt aandacht voor het belang van kinderopvang en opvoeding voor jonge kinderen.
 
Vanwege de coronacrisis is de Week uitgesteld naar 6 tot en met 10 juli. Op vrijdag 3 juli organiseert Kinderopvangtotaal het openingsevent waar deelnemers kennis en inspiratie op kunnen doen over de ontwikkeling van het jonge kind. Deze dag is onder meer bedoeld voor alle professionals én managers die werken met kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 6 jaar (kinderopvang en onderbouw van het primair onderwijs).
 
Door: Nationale Onderwijsgids