Nieuwe leden raad van toezicht PIT kinderopvang & onderwijs

Han Hendrikse en Jeroen Mathijssen zijn de nieuwe leden van de raad van toezicht van PIT kinderopvang & onderwijs. De andere toezichthouders zijn Ilona Dulfer (voorzitter), Ad Keller en Hanske Plenge. Dit meldt PIT kinderopvang & onderwijs.

Han Hendrikse is directeur-bestuurder van de Ambachtse zorgorganisatie De Blije Borgh. Jeroen Mathijssen is directeur innovatie bij Van Oers accountancy & advies in Breda.
 
Han Hendrikse en Jeroen Mathijssen zijn de opvolgers van twee toezichthouders van wie de zittingstermijn afliep en van een toezichthouder die deze functie heeft neergelegd omdat zijn nieuwe baan hiermee onverenigbaar was. De raad van toezicht controleert of PIT op koers ligt en de kinderen biedt wat er is afgesproken, geeft gevraagd en ongevraagd advies en is sparringpartner voor de bestuurder. Belangrijk daarbij is dat iedereen binnen PIT met elkaar de juiste dingen doet en kan blijven doen. De raad houdt waardengedreven toezicht op het reilen en zeilen van PIT vanuit de kernwaarden integriteit, professionaliteit, verbinding en maatschappelijke verantwoordelijkheid. 
 
PIT kinderopvang & onderwijs heeft ruim 400 medewerkers en 18 kindcentra in Alblasserdam, Heerjansdam, Hendrik-Ido-Ambacht, Zwijndrecht en Ridderkerk. Hier kunnen kinderen van 0 tot 13 jaar hun talenten ontdekken en zich optimaal ontplooien met doorlopende ontwikkelingslijnen en dagprogramma’s waarin opvang, onderwijs, ontspanning, ondersteuning en opvoeding op elkaar aansluiten.
 
Door: Nationale Onderwijsgids