kinderopvang, campagne

“Kinderopvang heeft een heel belangrijke plek in onze maatschappij. Voor kinderen én ouders”. Dit zegt staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken & Werkgelegenheid) bij de start van de landelijke campagne ‘Kinderopvang dankzij jou’. De campagne van het Platform Arbeidsmarkt Kinderopvang, die vorige week donderdag begon, heeft als doel nieuwe medewerkers aan te trekken én de huidige pedagogisch medewerkers te behouden. Dit meldt FCB.

Kinderopvang is goed voor de ontwikkeling van kinderen en is zoveel meer dan opvang alleen. Kinderen en hun ouders bedanken in de campagne hun eigen pedagogisch medewerkers voor alles wat ze dankzij hen opvangen. Zoals nieuwe woorden, mooie complimenten, liefde voor tekenen, maar ook hoe ze problemen kunnen oplossen.
 

Kinderopvang dankzij jou

De website kinderopvangdankzijjou.nl vormt het hart van de campagne. Hierop staat een test om te ontdekken of werken in kinderopvang bij iemand past. Bovendien zijn hier alle vacatures bij kinderopvangorganisaties in de buurt verzameld. Daarnaast biedt de website informatie over omscholen, opnieuw aan de slag of het werk combineren met een andere baan of studie. Als er één boodschap is die bijblijft, dan is het dat werken in de kinderopvang waardevol is en de branche genoeg plek heeft voor nog meer gemotiveerde pedagogisch medewerkers.
 

Over de campagne

Deze campagne is een initiatief van het Platform Arbeidsmarkt Kinderopvang. In dit platform streven werkgevers en werknemers samen naar een balans op de arbeidsmarkt. De aanpak van de personeelstekorten staat hoog op de agenda. Kinderopvangorganisaties zijn dringend op zoek naar nieuwe medewerkers. Werkten er in 2015 nog 82.000 medewerkers in de kinderopvang, inmiddels zijn dat er meer dan 100.000 en de vraag naar kinderopvang en pedagogisch medewerkers blijft groeien.
 
Door: Nationale Onderwijsgids