Normal_rss_entry-152366

De fabrikant van de stint die vorige week betrokken was bij het ongeval op het spoor in Oss, gaat extra rijtrainingen organiseren. Het bedrijf wil snel alle organisaties die deze voertuigen gebruiken de gelegenheid geven zo'n training te volgen.

"We zullen binnenkort aan de organisaties vragen of zij medewerkers hebben die intern stint rijtrainingen kunnen verzorgen." Verder blijft het bedrijf zelf trainingen geven op de opvanglocaties. Eerder al hebben alle klanten een checklist ontvangen waarmee ze de karren zelf kunnen controleren.

Maandag is begonnen met het controleren van alle 3500 stints. Het bedrijf doet dat in afwachting van onderzoek naar het ongeluk. Daarbij reed een stint door nog onbekende oorzaak door een gesloten spoorboom. Vier kinderen kwamen om het leven door de daaropvolgende botsing met een trein. Een vijfde kind en de medewerkster van de kinderopvang die het voertuig bestuurde raakten zwaargewond.

Het bedrijf laat op zijn website weten dat er voorlopig geen nieuwe stints worden geleverd. Alle aandacht gaat naar de controles en bovendien zijn de medewerkers erg aangeslagen.

Door: ANP