Verkiezing beste ANWB Verkeersplein open

Elk jaar organiseert de ANWB de landelijke actie ‘Een ANWB Verkeersplein voor een schoolplein’. Op die verkeerspleinen kunnen kinderen op een veilige manier oefenen met fietsen en direct praktijkervaring opdoen. Mensen kunnen vanaf maandag weer stemmen op hun favoriete verkeersplein bij een basisschool.

Scholen konden zich inschrijven voor de actie ‘Een ANWB Verkeersplein voor een schoolplein’. Dit jaar zijn meer dan 300 basisscholen in de race voor het beste verkeersplein op het schoolplein. In elke provincie wordt een winnaar gekozen.

Ervaring

Kinderen worden tegenwoordig steeds vaker met bakfietsen en auto naar school gebracht. Hierdoor missen zij een stukje ervaring in het verkeer. Dit gaat ten koste van de fietsvaardigheid en verkeersinzicht. Met de actie wil de ANWB kinderen stimuleren om deel te nemen in het verkeer en ervaring opdoen, zodat er ongelukken kunnen worden voorkomen. Op deze manier kunnen kinderen sneller zelfstandig op het stalen ros naar school. Vanaf maandag 13 mei kunnen mensen stemmen op hun favoriete verkeersplein. Stemmen kan tot en met 31 mei. Hier zie je het overzicht van de deelnemende scholen.

Door: Nationale Onderwijsgids