Normal_rss_entry-143287

Met de voorstelling Annie M.G. in Carré brengt het Amsterdamse theater in november een eerbetoon aan de beroemde schrijfster. Tijdens de show komen de gedichten, liedjes, radio-, televisie- en theaterwerk van Annie M.G. Schmidt (1911-1995) voorbij. Dit meldt ANP.

Loes Luca is de 'leading lady' van de avond. Ze krijgt gezelschap van Huub van der Lubbe, Jenny Arean, Anniek Pheifer, Frédérique Spigt, Dick van den Toorn, de Zusjes van Wanrooy en muzikaal leider Pol Vanfleteren. De voorstelling is op 12 en 13 november en sluit aan op eerdere hommages aan Toon Hermans en Wim Sonneveld.

Annie M.G. Schmidt werd geboren op 20 mei in 1911 en stierf op 21 mei in 1995. Ze is beroemd om haar kinderboeken als Jip en Janneke, Pluk van de Petteflet en Abeltje en kinderversjes als Dikkertje Dap en Het Beertje Pippeloentje. Daarnaast schreef ze onder meer liedjes, toneelstukken, musicals en radio- en televisiedrama.
 
Elk jaar rond 20 mei wordt de Annie M.G. Schmidt-week georganiseerd. Scholen en boekhandels in het hele land organiseren rondom deze week activiteiten. In het Kinderboekenmuseum in Den Haag wordt de Annie M.G. Schmidt-lezing gehouden door een bekende Nederlander. Voor het onderwijs zijn er dan speciale lessuggesties en materialen beschikbaar, geschikt voor groep 1 tot en met 4.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids