Normal_download

Op woensdag 18 mei gaat de veertiende Annie M.G. Schmidt-week van start met als thema 'Op avontuur'. Scholen en boekhandels in het hele land organiseren rondom deze week activiteiten. Dit meldt Leesplein.nl.

Dit jaar loopt de Annie M.G. Schmidt-week van 18 mei tot en met 28 mei. Binnen het thema 'Op avontuur' staan twee themaboeken centraal: Dries en de Weerwolf en Abeltje. Van beide titels zijn nieuwe edities verschenen, met illustraties van Martijn van der Linden en Philip Hopman. Bij de boeken zijn lessuggesties gemaakt voor basisschoolkinderen van de groepen 1 tot en met 6.
 
Ook wordt op 18 mei de jaarlijkse Annie M.G. Schmidtlezing gehouden. Deze heeft als titel 'Het paradijs van de fantasie. Van het fluitketeltje van Annie MG tot de paddoknabbels van Alice in W.' De lezing wordt gegeven door Harm de Jonge in het Kinderboekenmuseum in Den Haag.
 
Elk jaar rond 20 mei, de geboortedag van Annie M.G. Schmidt, wordt de feestweek georganiseerd. De boekhandel deelt gratis luister-cd´s uit met negen verhaaltjes, voorgelezen door Annies zoon Flip van Duijn.
 
© Nationale Onderwijsgids