Normal_copyright_stockfreeimages_tekenen_knutselen_klas

Van 2 tot en met 8 oktober is het weer de Week van de Opvoeding. Veel ouders zitten met vragen over de opvoeding van hun kinderen of voelen zich tekortschieten. Professionals kunnen ouders hierbij ondersteunen en oplossingen aandragen die misschien niet zo voor de hand liggen. Het thema van dit jaar is dan ook Buiten de lijntjes. Door buiten de lijntjes te kleuren kunnen ouders, mede-opvoeders en professionals passende oplossingen vinden voor opvoedingsvragen. Dit meldt Nederlands Jeugdinstituut.

De Week van de Opvoeding is bedoeld voor iedereen die zich bezighoudt met opvoeding, waaronder uiteraard kinderdagverblijven en peuterspeelzalen. Iedereen kan aan de week meedoen door activiteiten te organiseren of te bezoeken. Daarbij draait het om de ontmoeting en de uitwisseling tussen ouders, mede-opvoeders en professionals en vooral het bewust uitspreken en bespreken van opvoedvragen.
 
De Week van de Opvoeding wordt ieder jaar georganiseerd met als doel ouders te stimuleren over opvoeding met elkaar en met de omgeving in gesprek te gaan. Zo voelen ouders zich eerder gesteund en krijgen zij het gevoel er niet alleen voor te staan.
 
Meer informatie op weekvandeopvoeding.nl
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids