Normal_speeltuin_spelen_wippen_opvang

Kinderopvang De Sterrenberg in Arnhem blijkt nog niet aan de eisen van de Inspectie van het Onderwijs te voldoen. Het College van Arnhem overweegt daarom de kinderopvang opnieuw een (hogere) dwangsom op te leggen. In juli werd bekend dat de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden de opvang al een tijd in het oog houdt. Dat meldt De Gelderlander.

In juli kwam naar voren dat er bij de laatste inspectie op de opvang veel mis bleek te zijn. De gemeente legde daarom een dwangsom van 9500 euro op. De kinderopvang kwam onder toezicht te staan na klachten van ouders. De GGD deed onderzoek en ontdekte ernstige gebreken. Zo konden kinderen zo de straat op omdat het codeslot op de deur niet werkte en hing het balkon boven de entree los. De ruimtes binnen waren vies. Door slecht ventilatie en verwarming is schimmel ontstaan waardoor een een muffe stank in het gebouw hing. Een woordvoerder van Montessori Arnhem liet weten dat de organisatie geschrokken is van het inspectierapport en beloofde verbetering.

De tekortkomingen die nu zijn geconstateerd hebben te maken met brandveiligheid en administratie. Een woordvoerder van de gemeente Arnhem laat weten dat er voor de kinderen goed wordt gezorgd. Wel heeft de gemeente de eigenaar van de kinderopvang laten weten dat bij herhaling van de overtredingen dan wel nieuwe overtredingen ze een exploitatieverbod overwegen. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids