Normal_kind_peuter

De veiligheid bij kinderopvang De Sterrenberg in Arnhem is niet op orde. De Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden houdt al enige tijd een oogje in het zeil. Omdat bij de laatste inspectie opnieuw veel mis bleek te zijn, heeft de gemeente nu een dwangsom opgelegd. De eigenaar van de Montessori kinderopvang moet binnen twee weken een bedrag van 9500 euro betalen. Dit meldt de Gelderlander.

De kinderopvang kwam onder toezicht te staan na klachten van ouders. De GGD deed onderzoek en ontdekte ernstige gebreken. Zo konden kinderen zo de straat op omdat het codeslot op de deur niet werkte en hing het balkon boven de entree los. De ruimtes binnen waren vies. Door slecht ventilatie en verwarming is schimmel onstaan waardoor een een muffe stank in het gebouw hing. Een woordvoerder van Montessori Arnhem liet weten dat de organisatie geschrokken is van het inspectierapport en beloofde verbetering.

De kinderopvang kreeg in januari een maand de tijd om de problemen aan te pakken maar dat is niet gelukt. Zo heeft de opvang nog steeds een houten vloer waarin het vuil zich tussen de kieren ophoopt en voor splinters zorgt bij de kinderen. Buiten staan zelfgemaakte speeltoestellen die niet zijn gekeurd. Medewerkers hebben geprobeerd de toestellen veilig te maken door zelf verrote delen te vervangen en uitstekende schroeven te verwijderen. Ouders die klachten hebben over de kinderopvang worden niet gehoord door de kinderopvangorganisatie, een klachtenregeling ontbreekt.

De eigenaar van De Sterrenberg moet nu binnen twee weken met 9500 euro over de brug komen. Gebeurt dit niet en voldoet de opvang na een bepaalde tijd nog steeds niet aan de veiligheidseisen, dan zal de opvang op last van de gemeente moeten sluiten.

© Nationale Onderwijsgids