Normal_leerling_basisschool_schrijven_kind

Kinderopvang Humanitas besteedt op originele wijze aandacht aan de Kinderboekenweek die vandaag van start is gegaan. Kinderen op de buitenschoolse opvanglocaties (bso) lezen nu namelijk niet kinderboeken, maar schrijven zelf hun eigen kinderboek. Dit meldt Humanitas.

De titel “De vreemdste dag van mijn leven” en een eerste hoofdstuk, geschreven door schrijfster Annemarie Dragt, is het aanknopingspunt waar kinderen van ruim 170 bso’s mee aan de slag gaan. Tekenen, schrijven of plakken, kinderen krijgen hierin alle mogelijkheden om samen het kinderboek zo te schrijven als zij dat graag willen lezen.

Afgelopen maandag vond de officiële kick-off plaats van de Kinderboekenweek-actie ‘Schrijf je eigen kinderboek’ op Bso Twizon. Ervaren kinderboekenschrijfster Annemarie Bon, bekend van de kinderboekenserie Haas, was aanwezig tijdens de officiële kick-off om aan 22 kinderen een aantal schrijftips te geven. Zo ontstonden al snel leuke, originele verhaallijnen, waarbij iedereen een bijdrage gaf aan het schrijven van het werkboek. Tot eind oktober hebben de kinderen de gelegenheid om het boek verder te schrijven. Hierna zal door een vakkundige jury, gevormd door de schrijfster van het eerste hoofdstuk Annemarie Dragt, uitgeverij Kluitman en Kinderopvang Humanitas het winnende boek van de bso-locatie gekozen worden. In samenwerking met uitgeverij Kluitman wordt het winnend kinderboek gedrukt. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids