Normal_kind_wc_peuter4356

Met het Ketenproject Luiers wil de overheid het gebruik van wegwerpluiers terugdringen. Dit kan door kinderen eerder zindelijk te maken of wasbare luiers te gebruiken. Deze en soortgelijke ideeën worden behandeld in de workshop 'Preventie van wegwerpluiers en incontinentiemateriaal'. Ook voor de kinderopvang kan dit interessant zijn. Dit meldt Kinderopvangtotaal.

In de workshop wordt geprobeerd om mogelijkheden tot preventie van luiergebruik onder de loep te nemen en dit concreet mee te nemen naar de eigen situatie. Verschillende organisaties komen aan het woord. Zo wordt er een pedagoog uitgenodigd met informatie over het eerder zindelijk maken van kinderen. Gemeentes vertellen over de ervaring die zij hebben met het verstrekken van gratis wasbare luiers aan ouders. 
 
Voor de kinderopvang kleven er voor- en nadelen aan het gebruik van wasbare luiers. Het brengt extra werk met zich mee, maar bespaart ook flink op de kosten van luiers. In de workshop kunnen dergelijke overwegingen besproken worden.
 
De workshop is op donderdag 6 oktober om 13.00 uur in het LEF centrum Rijkswaterstaat in Utrecht. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden viageert.cuperus@rws.nl.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids