Normal_peuter_water_drinken

De landelijke organisatie Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) roept ouders op hun kinderen water mee te geven naar school of de kinderopvang in plaats van pakjes drinken. Daarmee reageert JOGG op het bericht van Foodwatch dat in kinderdrankjes teveel suiker zit, vaak meer dan in cola. JOGG pleit er al langer voor dat kinderen water drinken op school omdat kinderen die veel suiker binnenkrijgen een groot risico lopen op overgewicht. Dit meldt JOGG.

De overstap van drinkpakjes naar kraanwater is vooral voor de ouders even wennen, denkt de organisatie. Kinderen en jongeren zijn al gauw gewend aan het drinken van water maar ouders zijn moeilijker over te halen. Zij twijfelen soms aan de hygiëne en kwaliteit van water  of ze vragen zich af hun kind wel voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt als het alleen water drinkt. Met goede informatie is het voor ouders echter ook al snel duidelijk dat water drinken gezond is, stelt JOGG.

JOGG probeert met de landelijke campagne DrinkWater van water drinken te stimuleren. Zo helpt JOGG scholen en kinderdagverblijven om het beleid in te voeren waarbij kinderen meer of zelfs alleen maar water drinken. Meer informatie daarover is te vinden op de website overopdrinkwater.nl. “Hier door ontdekken kinderen dat water drinken lekker gezond en zelfs leuk is. Gelukkig zien we hierdoor dat het drinken van water op kinderdagverblijven en basisscholen in Nederland steeds normaler wordt”, aldus Marjon Bachra, directeur Jongeren Op Gezond Gewicht.

© Nationale Onderwijsgids