Normal_samenwerking_fusie_handen_schudden

Kinderopvangorganisatie Kiobra wil per 1 januari 2016 fuseren met Kanteel kinderopvang. Kiobra is de grootste kinderopvangorganisatie in Den Bosch. De fusie heeft geen gevolgen voor de kinderen en medewerkers op de groepen. Kiobra zegt het behoud van de baan voor het overige personeel niet te kunnen garanderen. Dat meldt Brabants Dagblad.

Kanteel beschikt over 40 locaties voor dagopvang en voor- en tussentijdse opvang in Den Bosch en omstreken. Kiobra beschikt in de gemeenten Uden en Landerd over 10 locaties. Kinderopvangorganisatie Kiobra is dan ook de initiatiefnemer van de fusie, om zo het hoofd beter boven water te kunnen houden.

De kinderopvang in heel Nederland staat onder druk, omdat steeds meer ouders vanwege de gestegen kosten kiezen voor andere vormen van opvang. Zo blijkt uit onderzoek van het CBS dat bijna 40 procent van de ouders uit de laagste inkomensgroepen hun kinderen tussen de twee en drie jaar thuis houden. Volgens het CBS gaan steeds meer kinderen naar een gastouder of een zzp'er. Deze vorm van kinderopvang door een persoon is sterk in opkomst. Op 1 juli telde Nederland ruim 7100 bedrijfjes. Dat zijn er zes keer zoveel als in 2007. Ruim driekwart van het totaal aantal kinderopvangbedrijven bestaat tegenwoordig uit een persoon.

Onlangs maakte het kabinet bekend geld vrij te maken om kinderen op jonge leeftijd naar de opvang of peuterspeelzaal te brengen ongeacht of ouders werken. Her komende jaar wordt er 60 miljoen euro voor uitgetrokken.

© Nationale Onderwijsgids