5g student battle

In het weekend van 14 en 15 maart vindt de 5G Student Battle plaats. Hiervoor zijn 36 studenten geselecteerd en 6 studententeams geformeerd. Tijdens de battle werken deze teams van mbo-, hbo- en wo-studenten 24 uur lang aan innovatieve producten of diensten voor de toekomst waarbij gebruik wordt gemaakt van 5G. Dit meldt Hanzehogeschool Groningen.

Zondagmiddag 15 maart start de finale in de Energy Barn op de Zernike Campus. Dan pitchen de zes studententeams hun ideeën. Gwen van Poorten, bekend van BNNVara. presenteert deze finale. Het prijzengeld van 5000 euro en de partnerprijzen worden verdeeld door de vakjury en het publiek. Op www.5groningen.nl/5gstudentbattle kunnen mensen die de finale willen bijwonen zich gratis aanmelden.
 

Conferentie Nederland Digitaal 

De 5G Student Battle maakt deel uit van het programma Noorden Digitaal. De drie beste teams van de 5G Student Battle mogen hun idee op 19 maart presenteren tijdens de Conferentie Nederland Digitaal. Mona Keijzer, staatssecretaris EZK, overhandigt dan officieel de hoofdprijs aan het winnende team. 
 

Thema’s uit de praktijk 

Anders dan vorig jaar is er deze tweede editie van de 5G Student Battle een organisatie aan elk van de thema’s gekoppeld: Arriva (mobiliteit), Gemeente Groningen (smart city), Ambulancezorg Groningen & Health Hub Roden (zorg), Politie Noord-Nederland (veiligheid), Holthausen Group (duurzaamheid) en Aclo Studentensport (sport) hebben een vraagstuk geformuleerd waar de studententeams een innovatief product of dienst voor bedenken. 
 

Mbo, hbo en wo in één battle 

Tijdens de 5G Student Battle zitten mbo’ers, hbo’ers en universitaire studenten bij elkaar in een team. “Economic Board Groningen en de onderwijsinstellingen zien grote meerwaarde in het werken in multidisciplinaire teams,” aldus Peter Rake, programmamanager bij 5Groningen. 
 

Vakjury 

De 5G Student Battle wordt georganiseerd door 5Groningen, initiatief van Economic Board Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Noorderpoort en Alfa College. De vakjury bestaat uit Wim van der Pol (College van Bestuur ROC Noorderpoort), Klaas ten Have (Professor New Business & ICT, Hanzehogeschool Groningen), Enno van der Werff (College van Bestuur Alfa-college), Prof. dr. ir. Bayu Jayawardhana (Professor in Mechatronics and Control of Nonlinear Systems University of Groningen) en Stef van der Ziel (Ondernemer en eigenaar van Jet-Stream). 
 

Over 5Groningen 

Economic Board Groningen heeft het 5Groningen programma geïnitieerd om te onderzoeken hoe 5G nieuwe innovaties kan versnellen en creëren. Economic Board Groningen is opgericht om de economie in het aardbevingsgebied een nieuwe impuls te geven.
 
Door: Nationale Onderwijsgids