Negen Olympische Sporters toegevoegd aan speciale wand op Zernike Campus

De Olympische Wand van het Sportcentrum op de Zernike Campus in Groningen is vrijdagmiddag 17 juni uitgebreid met maar liefst negen Olympische Sporters. De sporters waren actief tijdens de laatste Olympische Zomer- en Winterspelen. Ook volgden zij de afgelopen vier jaar een studie aan de Rijksuniversiteit Groningen of aan de Hanzehogeschool Groningen. Dat meldt de Rijksuniversiteit Groningen.

De afbeeldingen van de sporters op de Olympische Wand werden onthuld door Hans Biemans, lid van het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit en Petra Smeets, lid van het College van Bestuur van de Hanzehogeschool. Dit deden ze in het bijzijn van een aantal oud-sporters die al eerder vereeuwigd werden op de Olympische Wand. Er hangen nu in totaal zestig afbeeldingen van (oud-)sporters die tijdens hun deelname aan de Spelen hun studie volgden aan de RUG of Hanzehogeschool Groningen.

Sporters 

Onder andere Ymkje Clevering (RUG, roeister tijdens Tokyo 2020 en winnares van zilver), Xandra Velzeboer (RUG, schorttrackster tijdens Beijing 2022 en winnaars van goud) en Sanne in ’t Hof (Hanze, schaatsster tijdens Beijing 2022) hebben een plek gekregen op de Olympische Wand. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk