Logo_tio

Per september 2015 gaat de Hogeschool Tio, onder voorbehoud van accreditatie, van start met de nieuwe hbo-opleiding E-commerce Marketing Sales. 

Binnen deze marketingopleiding legt Tio de nadruk op e-commerce, omdat de arbeidsmarktkansen op dit vakgebied groot zijn. Nog steeds is de lijn van aankopen op internet stijgende en er is behoefte aan personeel die ondernemingen op het gebied van internetmarketing een boost kunnen geven. Er liggen kansen binnen vrijwel alle bedrijfstakken, maar vooral in het MKB is de vraag groot. Heb je een ondernemersgeest? Dan kun je eenvoudig online je eigen onderneming starten. 

Young E-business professional 
Binnen de opleiding zal in de vakken en projecten aandacht worden besteed aan de drie pijlers e-commerce, marketing en sales. Je bouwt een website, bezoekt verschillende bedrijven in de branche, volgt een masterclass sales en leert alles over creative concept design. Je gaat praktijkgericht aan de slag, zo volg je een project waarbij je je eigen webshop opzet en door middel van SEO en SEA het bezoek naar en de aankopen op je webshop stimuleert.

Ook maak je een internationale studiereis om te zien hoe ze marketing bedrijven over de grenzen en kun je binnen of buiten Nederland stage lopen. Ook Inkoop- en supply chain management, Informatiemanagement, Sales en Strategische marketing zijn vakken die je tijdens deze opleiding volgt.

De opleiding moet per schooljaar 2015/2016 van start gaan.