Normal__cid_f1c4d0e4885142b884c2bb175363bed0_nationalemedia

Een studententeam van Hogeschool Tio heeft de EMCup 2016 gewonnen. In hun paper presenteerden ze hun concept 'The Golden Package'. Voor hun presentatie over deze paper, die maximaal 2 minuten mocht duren, wonnen ze de prijs voor beste pitch. Deze editie van de EMCup stond in het teken van het thema ‘Surfing the Silver Wave’. Dat meldt Hogeschool Tio.

Tijdens de competitiedagen gaven de teams verschillende pitches over het thema. Sommige konden ze al voor de competitie voorbereiden, andere opdrachten moesten ze ter plekke uitwerken. De Tio-studenten bedachten tijdens de wedstrijd de 'Silver Buddies', waarbij de klant op leeftijd wordt gekoppeld aan een buddy, die de klant begeleidt en helpt voorzien in zijn of haar behoeften.

Teamlid Marco Verplanke: "Het was overweldigend. Achteraf gezien waren alle opdrachten leuk en boeiend. Het maken van de video was nog wel het leukst, toen hebben we echt veel lol gehad. Het is een vreemd gevoel dat we klaar zijn. We hebben er sinds oktober aan gewerkt. Naarmate de tijd vorderde, werd het steeds leuker. We groeiden als team en kregen steeds beter door hoe we optimaal konden functioneren samen."

De EMCup is een wedstrijd tussen de verschillende Europese hotelscholen. Het is een jaarlijkse competitie die door HotelloTOP wordt georganiseerd. Studenten krijgen de kans het verschil te maken met hun visie en ideeën.

© Nationale Onderwijsgids