Logo_life_nhl

NHL Hogeschool lanceert voor een online service voor aankomend studenten die meer willen weten over studeren aan het NHL en het studentenleven. Via een persoonlijke blog van vier huidige studenten wordt een inkijkje gecreeerd en via www.lifeatnhl.nl kunnen studiekiezers hun vraag stellen. 

Welke opleiding is het meest interessant? Hoe is het om te studeren aan NHL Hogeschool? Is Leeuwarden een gezellige studiestad? Een juiste studiekeuze maken is niet altijd eenvoudig. Onder het motto: ‘de juiste student op de juiste plek’ heeft NHL Hogeschool met life@NHL gekozen voor een online aanvulling op de bestaande voorlichtingsmiddelen. Een platform dat dicht bij jongeren staat: online, persoonlijk en snel. 
 
Binnen 24 uur antwoord op je studiekeuzevraag
Scholieren vinden op de website belevenissen en ervaringen van vier NHL-studenten. Via blogs, Twitter en Facebook worden ze op de hoogte gehouden over opleidingen, de NHL en het studentenleven. Ook kunnen studiekiezers op elk moment van de dag een vraag stellen waarop ze binnen 24 uur antwoord krijgen van de studenten. De vier studenten komen allemaal uit verschillende beroepsgerichte  opleidingen van de NHL: Techniek, Zorg & Welzijn, Economie & Management of Educatie & Communicatie. Op die manier kunnen scholieren advies vragen aan de student die het beste bij hen past. 
 
Persoonlijke meerwaarde
Net als scholieren die een vervolgopleiding moeten kiezen, stonden de studenten van life@NHL kort geleden voor dezelfde keuze. " Life@NHL is een extra kans om tot de juiste studiekeuze te komen. Ik had gewild dat zoiets al bestond toen ik moest kiezen," vertelt Maaike Dillema, een van de vier bloggers van life@NHL. Ook medeblogger Sabrina Pietersma ziet een grote meerwaarde in online persoonlijk contact voor scholieren. “Dat wat ik heb gemist om een juiste studie te kunnen kiezen, wil ik anderen graag wel bieden: een student die persoonlijke vragen kan beantwoorden en ervaringen kan delen.”
 
© Nationale Onderwijsgids