Normal_studenten__laptop__digitaal__hbo__uni__studeren__werken__groep

In opdracht van het Regionaal Orgaan verkeersveiligheid in Friesland (ROF) gaan zij drie dagen aan de slag om innovatieve multimediale concepten te ontwikkelen voor verkeersproblematiek in Friesland. Dit meldt de provincie Friesland.

Aanleiding van deze samenwerking is een vraag die het ROF bezig houdt: hoe kunnen virtual, mixed Augmented reality een rol kunnen spelen voor de verkeersveiligheid.

Ongeveer veertig studenten van de minoren Next Web van de opleiding CMD en Traffic Psychology en Stedenbouwkunde van de opleiding Ruimtelijke Ontwikkeling zijn nu bezig met een driedaagse hackathon. Zij gaan in verschillende teams innovatieve multimediale concepten ontwikkelen voor de verkeersproblematiek in de provincie. Ze worden hierbij ondersteund door docenten en professionals uit diverse vakgebieden. Op de laatste dag wordt het prototype gepresenteerd en beoordeeld door een vakkundige jury.

De studenten startten woensdag 7 februari aan het uitwerken van concepten en prototypes. Vandaag ronden ze de laatste punten af en worden de uiteindelijke prototypes en concepten in het provinciehuis gepresenteerd. Een vakkundige jury bekijkt welk voorstel het beste is. Voor het winnende team ligt een leuke prijs klaar en kan in het komende semester aan de slag om het project verder uit te werken.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids