Normal_vrouw_werk_student_personeel343

Op 10 oktober 2017 vond in ‘s Hertogenbosch een carrièrecafé plaats speciaal gericht op promovendi en postdocs. Initiatiefnemers AcademicTransfer, SoFoKleS, Zestor en Werkenbijhogescholen.nl organiseerden deze bijeenkomst om promovendi en gepromoveerden te informeren over een loopbaan in het hoger onderwijs. Dit meldt AcademicTransfer.

Tijdens dit regionale carrièrecafé kwamen promovendi van Tilburg University en Radboud Universiteit Nijmegen naar ‘s Hertogenbosch om in gesprek te gaan met medewerkers van drie hogescholen: Avans Hogeschool ‘s Hertogenbosch, NHTV Breda en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Slechts 30 procent van de promovendi blijft werkzaam bij een universiteit. Dit betekent dat een groot deel van de academici hun loopbaan elders dienen voort te zetten. Dat werken bij een hogeschool tot de mogelijkheden behoort, is voor veel promovendi nieuw. Hogescholen zoeken namelijk steeds vaker gepromoveerde docenten voor hun onderwijs en praktijkgericht onderzoek. Door de samenwerking van de verschillende organisaties was het mogelijk om deze verbinding tot stand te brengen.

De opkomst was groot, zeker 80 promovendi waren aanwezig. De eerste reactie van de bezoekers, initiatiefnemers en onderwijsinstellingen is positief. “Ik wist niet dat een hogeschool zoveel carrièremogelijkheden voor mij als promovendus te bieden heeft”, aldus één van de enthousiaste deelnemers.

Het concept ‘Carrièrecafé: werken in het hbo’  is eerder dit jaar al succesvol gehouden in de regio Twente met de Universiteit Twente en de hogescholen Saxion en Windesheim. Uit evaluatie van het concept zal blijken of een mogelijk vervolg in 2018 haalbaar is.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids